• Home

en

Waarom ICT Communicatie training?

Toenemend belang van communicatie in ICT
In toenemende mate vinden complexe ICT goederen en diensten direct hun weg naar vele disciplines binnen bedrijven. Daardoor vinden er steeds meer contactmomenten plaats tussen technische aanbieders en minder of niet technische vragers. Deze veeleisende vragers/klanten, ervaren het helder en begrijpelijk overbrengen van ICT diensten en support door hun aanbieder als een absolute toegevoegde waarde.

Waarom training?
Technische mensen zijn sterk analytisch aangelegd, maar letten veel minder op hun wijze van communiceren, zowel op verbaal als op non-verbaal gebied. Tevens geeft het gebruik van jargon en het etaleren van technische kennis status binnen de eigen gelederen en is het gemeengoed geworden deze “technische taal” ook extern te communiceren naar gesprekspartners en klanten die niet thuis zijn in de branche en dus niet dezelfde taal spreken. Tenslotte is het niet iedereen van nature gegeven om onmiddellijk te kunnen overschakelen naar een andere wijze van communiceren met gesprekspartners van verschillend technisch of zakelijk niveau.

Wat levert het op?
Goede communicatie leidt tot tevreden klanten die zich bevestigd voelen in hun keuze of voornemen met uw bedrijf in zee te gaan. Tegelijkertijd krijgt u van uw technisch personeel betere feedback en sales leads doordat zij beter in staat zijn de behoefte van de klant te herkennen en deze over te brengen aan de eigen organisatie. Daarbij komt nog dat betere communicatieve vaardigheden ook binnen het eigen bedrijf aan een beter product zullen bijdragen.

Welke trainingen bieden wij aan?
One2train biedt de Communicatie trainingen aan via zusterbedrijf Connect IT. Voor een overzicht van de trainingen klik hier!

Tags: Communicatietraining, Sollicitatietraining, Persoonlijke ontwikkeling

Wat cursisten zeggen ...

 • Netwerk+

  "De training is geschikt voor medewerkers in de ICT, maar ook voor mensen die nieuw zijn in dit vak en nog geen achtergrond hebben."
  Student van CompTIA Network+ training
 • CWNA

  "De cursusleider heeft sterke technologische en theoretische kennis gecombineerd met grote dosis experience; een perfecte combinatie om een WiFi cursus te geven."
  Student van CWNA training
 • CCNA BootCamp

  "The course runs over all the knowledge pretty fast, but due to my experience, I already knew some things about it. However, my knowledge is widely expanded due to the course, and will certainly help me with my further career."
  Student of Cisco CCNA Bootcamp training
 • Cloud Essentials

  "De cursus was helder en er was voldoende aandacht voor toepassing van de stof. De cursusleider gaf duidelijke uitleg."
  Cegeka student of CompTIA Cloud Essentials training
 • IPv6

  "One2train, my compliments for organizing the IPv6 training! It was well prepared, the trainer was highly skilled and he did a great job explaining the content of the presentation"
  BT Benelux student of IPv6 training
 • MTA Windows Server

  "Cursusleider heeft een hoog kennisniveau en humor."
  Student van MTA Windows Server training
 • CompTIA Network +

  "De docent was enthousiast en stond boven de stof. Heel flexibel wat betreft de stof, de tijden en het tempo. Speelt goed in op het individu"
  Student van Basis Netwerk/Comptia Network+ training
 • TSHOOT

  "Ik wilde toch even laten weten dat, mede door jullie hulp, ik de vorige week ben geslaagd voor mijn examen TSHOOT, waardoor ik nu CCNP Routing and Switching ben"
  Student van TSHOOT
 • Comptia Network+

  "De trainer verteld levendig en zorgt voor interactie. Past zich makkelijk aan aan het niveau van de cursist."
  Student van CompTIA Network+ training