ICT Omscholingsprogramma voor o.a. uitkeringsgerechtigden zoals WW, WIA, Wajong

Intro

Intro
Als gespecialiseerde IT-omscholer, volgen we de laatste ontwikkelingen in de ICT zodat onze kandidaten altijd afgestemd zijn op de eisen van morgen. Onze toegevoegde waarde zit in de praktijk- en functiegerichte invulling van de kenniswens en de garantie op deskundig advies voor tijdens en na een training of traject.

Wij hebben een scholingsovereenkomst met het UWV!

Uitkeringsgerechtigden kunnen dus ook de komende jaren met subsidie van het UWV bij ons terecht om een omscholing of bijscholing te doen om op die manier snel weer aan de slag te kunnen!

CRKBO geaccrediteerde scholingstrajecten

CRKBO geaccrediteerde scholingstrajecten
Voor diegene die zich willen (om)scholen naar een ICT-functie bieden wij de volgende drie scholingstrajecten die aansluiten bij de huidige vraag in de markt.
 • IT Helpdesk/Servicedesk – MBO-3 niveau
 • Cyber defender – MBO-4 niveau
 • Netwerkengineer – MBO-4 niveau
Dit opleidingsaanbod is door CRKBO geaccrediteerd als Kort Beroepsonderwijs.

Welke niveaus zijn er binnen de certificeringen?

Toonaangevende leveranciers in de IT-wereld zoals Cisco hebben certificeringstrajecten voor hun producten en oplossingen opgezet. Met deze certificeringen wordt het kennisniveau van een persoon over de producten en oplossingen van deze leveranciers aangegeven. Binnen deze certificering worden de volgende niveaus onderscheiden:
 • Basis niveau
  Startpunt als je geïnteresseerd bent in een carrière. Ook bekend als Foundation-, of Entry- Level.
 • Starters niveau
  De noodzakelijke kennis om een carrière te starten. Ook bekend als Associate Level.
 • Professioneel niveau
  Gericht op verdere Specialisatie. Doorgaans voor personen met plus 5 jaar ervaring.
 • Expert niveau
  Expert in een vakgebied in de technologische industrie. Doorgaans voor personen met plus 10 jaar ervaring.
Basis niveau certificeringen zijn voornamelijk gericht op Management en/of Sales professionals. Voor deze doelgroepen is brede productkennis belangrijker dan diepe technische kennis. Een certificering op Starters niveau bevat de noodzakelijke kennis om een startersfunctie te vervullen. De focus voor omscholingen ligt dan ook op Starters niveau! Voor omscholingen worden Expert en Professioneel niveau certificeringen als niet haalbaar gezien door de benodigde ervaring van respectievelijk 10 of 5 jaar.

Beginnen op Basis niveau en verder bouwen naar Starters niveau

Beginnen op Basis niveau en verder bouwen naar Starters niveau
Datanetwerken zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. Zowel privé als zakelijk is iedereen 24/7 online. Een IT-functie vervullen zonder basiskennis datanetwerken is eigenlijk onmogelijk.

Daarom bevatten al onze omscholingen een training op dit basisniveau.

Na afronding van deze training legt de deelnemer een examen af waarmee een certificaat behaald kan worden en een digitale Badge die gedeeld kan worden op sociale media met potentiële werkgevers.

Na de Basistraining kan de kennis verder verdiept worden via een specifiek spoor.

De deelnemer kan verder met het bouwen van Datanetwerken als Netwerk Engineer…

Of kan hackers het leven lastig maken als Cyber defender…

Of als Helpdesk interne medewerkers van een bedrijf of externe klanten weer op weg helpen.

Na afronding van deze starters niveautrainingen legt de deelnemer ook weer examens af waarmee certificaten behaald kunnen worden en digitale Badges die gedeeld kunnen worden op sociale media met potentiële werkgevers.

Met deze Digitale Badges wordt kennis van de producten en oplossingen van toonaangevende IT leveranciers al aangetoond.

In (bijna) alle gevallen is dit voldoende om een startersfunctie op de arbeidsmarkt te vervullen!

Samenvatting

 • Modulaire opbouw van de omscholing
 • Aantoonbaar vakmanschap:
 • Certificeringen & Digitale Badges
 • Kansrijk naar een passende baan:
 • doorstromen met kennis afgestemd op functies & ondersteuning tijdens traject naar een baan

Het programma voor jouw opleidingstraject

 • Voor iedere functie zijn 9 IBD's (Individueel Begeleide Dagen, 6 lesuren per dag) voor het technische certificeringsdeel die volgens een schema aan het begin van het traject worden ingepland. Tijdens die dagen kun je in de klas jouw eigen vragen aan de docent stellen en zal de docent de resultaten van jouw zelfstudie bekijken en met je bespreken. In de andere weken/dagen zul je via zelfstudie de stof eigen moeten maken. Er moet rekening worden gehouden dat je minimaal zoveel tijd nodig hebt voor de zelfstudie als voor de IBD's. Oftewel, minimaal 60 uur zelfstudie voor het lespakket. In de praktijk is dat vaak meer, omdat je meestal weinig tot geen ervaring hebt met de behandelde onderwerpen in de lesstof. Daarnaast zullen er voor examen voorbereiding ook nog een aantal studie-uren nodig zijn.
 • Uit ervaring blijkt dat we vaak 3-6 maanden nodig hebben voor het totale opleidingstraject. Uiteraard zullen wij hierbij maatwerk toepassen, hetgeen in goed overleg met jou en/of een arbeidsdeskundige/re-integratiebureau/werkgever zal gaan. Gemiddeld zal het traject er als volgt uitzien.
 • Op basis van 1 x per week een IBD dag, zal je na ± 2 maanden de opleiding/lesstof hebben doorlopen. Na uiterlijk een maand zelfstudie zou je dan het examen moeten kunnen afleggen.
 • Op het moment dat de certificering behaald is, zal er gestart worden met een praktijkcase, waarvan het resultaat aan jouw C.V. toegevoegd kan worden als werkervaringsonderdeel. Dit praktijkgerichte leertraject kan ook nog tijd vragen (± 1 maand), maar zal een waardevolle toevoeging zijn voor jezelf als ook voor de (toekomstige) werkgever.

Ondersteunende activiteiten richting werk

Wanneer je bij One2train Academy een omscholingstraject hebt gevolgd en succesvol hebt afgerond helpen wij je graag, ongeacht de achtergrond, bij het vinden van een geschikte baan. Wij zetten hiervoor de ervaring en ons netwerk in. Met name de trainer zal jou hier het meest bij begeleiden want die heeft gedurende de training al een goed beeld van de ontwikkelingen en specifieke vaardigheden van jou gekregen en kan daardoor op verschillende gebieden helpen bij het matchen met een interessante vacature.

Pakketprijs

De prijs voor dit totale pakket incl. cursusmateriaal en Cisco Academy examens is: EUR 4.595,00 BTW vrij

Maak een afspraak voor een gratis intake!

Intake
Elk traject start met een intake. Daarin vertellen we over de kansen en mogelijkheden van omscholen naar IT, onze ervaringen, de richtingen waaruit je kunt kiezen, en belangrijke succesfactoren. Van jou verwachten we vooral interesse, motivatie en een open mind, zodat we samen kunnen verkennen of een traject bij One2train Academy de juiste keuze is. Na de intake weet je wat je kunt verwachten, én ben je enthousiast om te starten.

Voorwaarden
De inhoud van de omscholingstrajecten zijn afgestemd op de eisen van de arbeidsmarkt. Maar het tempo en de begeleiding zijn op maat voor jou. Sommigen doen er 1 maand over en anderen 9 maanden.

Een hoog leertempo is geen voorwaarde! Wel de wil om samen die eindstreep te behalen: de doelcertificering!

Dus ben je bereid ervoor te gaan, dan zijn wij dat ook. Er staat een betrokken team met deskundigen klaar om je op elk front van een omscholing te ondersteunen, ongeacht je achtergrond of je situatie.

Start en duur
Er kan op elk moment gestart worden. Gemiddeld doen omscholers (die volledig nieuw zijn in de IT) er 6 maanden over. Dit kan en mag variëren. Voor de hele snelle kandidaten hebben we extra les- en praktijkstof om hun kansen op de arbeidsmarkt extra te vergroten. Voor iedereen proberen we het maximale eruit te halen.

CRKBO geaccrediteerd

icoontelefoon

Volg ons


icoontelefoon

Contactgegevens

icoontelefoon085 - 0498 591
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.