Netwerkengineer (CCNA)

One2train is al meer dan 20 jaar ICT opleider en heeft zich gespecialiseerd in IT technische trainingen (infrastructuur). De kennis die wordt opgedaan door de dagelijkse contacten met de IT arbeidsmarkt, worden continue doorvertaald in ons aanbod.

Voor diegene die zich willen (om)scholen naar een IT functie als IT Helpdesk/Servicedesk, Netwerkengineer, Programmeur, Cyber Defender, Cloud engineer of IT Monteur hebben wij scholingstrajecten samengesteld die aansluiten bij de huidige vraag in de markt.

Omdat individueel maatwerken ook onze jarenlange specialisatie is, hebben wij via de Academy een leermethode ontwikkeld waarmee we voor elke cursist een aangepast aanbod kunnen maken, rekening houdend met beschikbare kennis, tijd, budget en doel.

Ook na de training(en) kunnen wij nog van dienst zijn, en cursisten begeleiden in het vinden van een passende baan via ons uitgebreide klantennetwerk.

Functie Netwerkengineer:

Vind je het leuk om dingen te repareren, ben je voortdurend aan ’t leren en waardeer je een slimme en praktische oplossing voor een moeilijk probleem? Dan is misschien een job als Netwerkengineer iets voor jou. Als Netwerkengineer word je ingezet voor het ontwerp, installatie, beheer en troubleshooting van een IT-infrastructuur (o.a. routers & switches). Dit doe je op een IT afdeling voor het eigen netwerk, of bij een IT bedrijf voor meerdere klant-netwerken aan de hand van de afgesproken SLA (Service Level Agreements). De functie van Netwerkbeheerder kan zowel vanuit de binnen- als buitendienst worden ingevuld. Buiten je IT kennis kun je ook te maken krijgen met het fysiek installeren van apparatuur in een ruimte, en zal dus een brede technische affiniteit een pré zijn. Netwerk Beheerders communiceren veelal met andere ICT'ers, werken samen met collega's om expertise en ervaring te delen, en kunnen zelfstandig een netwerk oplossing bedenken, instaleren, implementeren en/of problemen oplossen. Tevens moeten ze dit mondeling en/of schriftelijk kunnen communiceren. Als Netwerkengineer is je opleidingspakket afgestemd op een functie waarbij je vooral ondersteuning biedt voor netwerkapparaten zoals routers en switches. De meeste netwerkapparaten zijn van Cisco. De Cisco basis certificering CCNA is wereldwijd erkend als dé norm. De Cisco kennis/certificering is ook relevant voor bedrijven die een netwerk van een ander merk hebben.

Omscholingspakketten

Elk omscholingspakket bevat de volgende onderdelen:

 • Gratis intakegesprek
 • Opleidingspakket voor een ICT-doelcertificering
 • Praktijkcase
 • ICT soft skills workshop

Na succesvolle afronding van de opleiding:

 • Banengesprek
 • Toevoeging aan onze ICT Talentenbank
 • Verbinding met de Cisco Talent Bridge
 • Begeleiding bij het vinden van een passende baan

Opleidingsprogramma - studiebelasting

Standaard:  9 klassikale ILT dagen (63 uur)   + zelfstudie (gemiddeld 65 uur) 
Fast  5 klassikale ILT dagen (35 uur) + zelfstudie (gemiddeld 60 uur)

Prijzen en maatwerk: op aanvraag.

Opleidingstraject Netwerkengineer: 

IT Networking Essentials (ITN)

Networking Essentials behandelt basis netwerk concepten in het kader van hedendaagse netwerken. In deze training zullen de studenten hands-on netwerkvaardigheden ontwikkelen en begrijpen wat de rol van netwerken is in ons leven. Deze cursus introduceert studenten tot een netwerk carrière en bereidt hen voor op verdere studie.

 • Leer hoe je een netwerk plant en installeert met behulp van echte apparatuur en deze aansluit op het internet.
 • Beoefen het verificatiemechanisme en het oplossen van netwerkproblemen en internet connectiviteit.
 • Leer hoe je bedreigingen herkent wat betreft de veiligheid van een thuisnetwerk en de bedreiging in te perken.
 • Configureer gemeenschappelijke Internet-toepassingen, opzetten van het delen tussen computers, en configureer elementaire IP-diensten.
 • Krijg meteen feedback over je werk via de ingebouwde quizzen en tests.
 • Maak contact met de wereldwijde Cisco Networking Academy gemeenschap.

Carrierepaden:
Doordat de digitale technologie essentieel wordt voor elk deel van de mondiale economie, blijft de vraag naar innovatieve, technich geörienteerde mensen groeien. IT Networking Essentials maakt kennis met de netwerken concepten die aan de digitale economie ten grondslag liggen. Het is een ideale training als entry point voor verschillende carrières.

Loopbanen zijn onder andere: netwerk beheerder, device management, netwerk management, system engineer en nog veel meer.

Studiemateriaal:
Inbegrepen bij de training.

Tijd ITN Examen:
Het ITN examen is een Academy examen dat tijdens een ILT dag afgenomen kan worden en ca. 3 uur duurt.

Meerprijs ITN Examen:
Geen

CCNA

De CCNA Routing & Switching certificering is een toegangspoort tot entry-level networking banen en een IT carrière. De certificering bestaat uit 3 modules:

 • Introduction to Networks
 • Switching, Routing & Wireless Essentials
 • Enterprise Networking, Security & Automation
De nieuwe CCNA-certificering kan worden behaald door het doen van slechts één examen en toetst je kennis ten aanzien van de technologie-thema’s: Routing & Switching, Wireless, Security, Data Center, Service Provider en Collaboration.

Voordelen CCNA training:
 • Ontwikkelen van praktische kennis van routing, switching, netwerk-toepassingen, protocollen en diensten.
 • Studie met een instructeur in de klas en de toegang tot expert online-inhoud op elk gewenst moment.
 • Oefen wat je leert op zowel echte apparatuur als Cisco Packet Tracer; een netwerkconfiguratie simulatietool.
 • Krijg direct feedback op je werk door middel van de ingebouwde quizzen en tests.
 • Bereid je voor op een werkplek met samenwerkingsprojecten en presentaties.
 • Contact maken met de wereldwijde Cisco Networking Academy gemeenschap.

Carrière paden:
Het CCNA Routing & Switching curriculum bouwt de vaardigheden die je nodig hebt om aangenomen te worden en te slagen in banen die verband houden met netwerken van computers, apparaten en dingen. Of je je aan het voorbereiden bent voor je eerste baan of met meer studie wilt specialiseren, CCNA is een geweldige basis. Loopbanen zijn onder meer: netwerk technicus, support engineer, netwerkbeheerder, netwerk ontwerper, netwerk engineer, en nog veel meer.

Studiemateriaal:
Inbegrepen bij de training.

Meerprijs CCNA #200-125 Examen:
EUR 315,00 excl. BTW
Dit examen kan worden afgenomen op een Pearson Vue Test Center locatie in Nederland: http://www.pearsonvue.com

CRKBO geaccrediteerd

icoontelefoon

Volg ons


icoontelefoon

Contactgegevens

icoontelefoon085 - 0498 591
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.