Beschrijving Cyber Defender

Nederland digitaliseert. ICT wordt grootschalig toegepast in alle aspecten van de samenleving. Deze ontwikkeling biedt veel voordelen op het gebied van de werkgelegenheid en de economische groei, maar er ontstaan ook nieuwe gevaren. Dagelijks zijn er digitale aanvallen en nieuwsartikelen over databases met persoonlijke gegevens die gelekt zijn. Deze aanvallen worden niet uitgevoerd door hackers met een hobby, maar door organisaties, goed opgeleid en gespecialiseerd in hacken. Een enkele inbreuk kan enorme gevolgen hebben voor het functioneren van een bedrijf, waardoor de bedrijfsresultaten worden geschaad en het dagelijks leven van miljoenen mensen wordt verstoord. Daarom blijft de vraag naar beveiligingsprofessionals groeien. Deze omscholing ontwikkelt inzicht in cybercriminaliteit, beveiligingsprincipes, technologieën en procedures die worden gebruikt om netwerken te beschermen. Hiermee kun je als professional een netwerk- of beveiligingsrol op instapniveau uitoefenen.

Opleidingsprogramma - studiebelasting

Standaard:  9 klassikale IBD's (Individueel Begeleide Dagen, 6 lesuren per dag)   + zelfstudie (gemiddeld 65 uur) 

Prijzen en maatwerk: op aanvraag.

Opleidingstraject Cyber Defender: 

Networking Essentials

Networking Essentials behandelt basis netwerk concepten in het kader van hedendaagse netwerken. In deze training zullen de studenten hands-on netwerkvaardigheden ontwikkelen en begrijpen wat de rol van netwerken is in ons leven. Deze cursus introduceert studenten tot een netwerk carrière en bereidt hen voor op verdere studie.

 • Leer hoe je een netwerk plant en installeert met behulp van echte apparatuur en deze aansluit op het internet.
 • Beoefen het verificatiemechanisme en het oplossen van netwerkproblemen en internet connectiviteit.
 • Leer hoe je bedreigingen herkent wat betreft de veiligheid van een thuisnetwerk en de bedreiging in te perken.
 • Configureer gemeenschappelijke Internet-toepassingen, opzetten van het delen tussen computers, en configureer elementaire IP-diensten.
 • Krijg meteen feedback over je werk via de ingebouwde quizzen en tests.
 • Maak contact met de wereldwijde Cisco Networking Academy gemeenschap.

Carrierepaden:
Doordat de digitale technologie essentieel wordt voor elk deel van de mondiale economie, blijft de vraag naar innovatieve, technich geörienteerde mensen groeien. IT Networking Essentials maakt kennis met de netwerken concepten die aan de digitale economie ten grondslag liggen. Het is een ideale training als entry point voor verschillende carrières.

Loopbanen zijn onder andere: netwerk beheerder, device management, netwerk management, system engineer en nog veel meer.

Studiemateriaal:
Inbegrepen bij de training.

Tijd ITN Examen:
Het ITN examen is een Academy examen dat tijdens een ILT dag afgenomen kan worden en ca. 3 uur duurt.

Meerprijs ITN Examen:
Geen

Introduction to Cybersecurity

De Introduction to Cyber security cursus verkent het brede onderwerp van cybersecurity op een manier die voor jou van belang is. Leer hoe je persoonlijke gegevens en privacy, online en op sociale media kunt beschermen, en waarom steeds meer IT-banen cyber security bewustzijn en begrip vereisen.

 • Ontdek wat cyberbeveiliging is en wat het voor jou persoonlijk en professioneel betekent.
 • Leer veilig online te zijn door de meest voorkomende bedreigingen, aanvallen en kwetsbaarheden te begrijpen.
 • Ontdek hoe bedrijven hun activiteiten beschermen tegen cyberaanvallen en waarom banen in deze branche groeien.
 • Studeer in je eigen tempo en versterk je begrip met activiteiten en quizzen.
 • Maak contact met de wereldwijd bekende Cisco Networking Academy-community.

Carrierepaden:
De vraag naar cyberbeveiligings deskundigen is 3 keer sneller gegroeid dan welke andere IT-functie dan ook. De training van cybersecurity-personeel is een prioriteit van veel regeringen. Van vertrouwelijke bedrijfsgegevens tot persoonlijke informatie, meer verbindingen maken gegevens kwetsbaarder voor aanvallen, waardoor de vraag naar professionals met cyberbeveiligings vaardigheden toeneemt.

Loopbanen zijn: functies waarin professionals verantwoordelijk zijn voor de beveiliging en privacy van bedrijfs- of klantsystemen

Studiemateriaal:
Inbegrepen bij de training.

CyberOPS Associate

Het blootleggen van cybercriminaliteit, cyberspionage en andere netwerkbedreigingen zijn slechts enkele van de opwindende cyberbeveiligingstaken die in elke branche voorkomen. Met de CyberOPS Associate leer je de vaardigheden om deel te nemen aan dit snelgroeiende veld en profiteer je van de kansen die worden gevonden in beveiligingsoperatiecentra - kansen met interessante titels zoals Threat Hunter en Incident Responder. Maar nog belangrijker, vertrouw erop dat je meehelpt de wereld veiliger te maken.

 • Leer procedures om de vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en beveiligingscontroles van gegevens op netwerken, servers en applicaties te implementeren.
 • Begrijp beveiligingsprincipes en hoe beveiligingsbeleid te ontwikkelen dat voldoet aan cybersecurity-wetten.
 • Ontdek hoe bedrijven hun activiteiten beschermen tegen cyberaanvallen en waarom banen in deze branche groeien.
 • Vaardigheden toepassen door oefenen met labs en Cisco Packet Tracer te gebruiken.
 • Krijg onmiddellijke feedback over je werk door middel van ingebouwde quizzen en tests.
 • Maak contact met de wereldwijde Cisco Networking Academy-community.

Doelgroep:
De vraag naar cyberbeveiligings deskundigen is 3 keer sneller gegroeid dan welke andere IT-functie dan ook. De training van cybersecurity personeel is een prioriteit voor veel regeringen. Van vertrouwelijke bedrijfsgegevens tot persoonlijke informatie, meer verbindingen maken gegevens kwetsbaarder voor aanvallen, waardoor de vraag naar professionals met cyberbeveiligings vaardigheden toeneemt.

Carrièrepaden: network security specialist, security administrator, security engineer, security operations center analyst en device security specialist.

Studiemateriaal:
Inbegrepen bij de training.

CRKBO geaccrediteerd

icoontelefoon

Volg ons


icoontelefoon

Contactgegevens

icoontelefoon085 - 0498 591
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.